Sütis napjaink képekkel, receptekkel.
Sajtos pogácsa
Túrós süti
Tészta: Töltelék:
35 dkg liszt 50 dgk túró
fél cs. sütőpor 2 tojás fehérje
15 dkg vaj vagy margarin 1 citrom leve
10 dkg porcukor 1 cs. van. cukor
2 tojássárga 12 dkg porcukor
kb. 1 dl tejföl
zsmorzsa v búzadara
Száraz alapaanyagokat összekeverjük
Hozzáadjuk a nedves hozzávalókat, majd összegyúrjuk.
Jól átdolgozzuk a tésztát.
Férfi kéz mindig jól jön.
Míg a tészta, s Ilke pihen. Elkészítjük a túrós tölteléket.
Biztosra kell menni a tojásfehérje felvérésénél
Ha nagy a tepsi, s kevésnek találjuk a túrós tölteléket. Akkor a fele lesz csak túrós, a másik fele almás-körtés is lehet.
S már menhet is a sütőbe.
Majd Marci 2. születésnapjára készítettünk : Citromvarázs
Recept:
25 dkg baba piskóta
5 dl tejföl
5 dl habtejszín
2 db citrom
6 ek cukor
1 csomag vanilíás cukor
1. Tejfölt habosra keverjük, cukorral, van. cukorral, majd bele keverjük a citrom héját, s levét.
2. Tejszínt kemény habbá verjük, majd bleforgatjuk a citromos krémbe.
3. Egy tál alját kirakjuk babapiskótával, majd rákenjük a fele krémet, majd ismét egy sor piskóta jön. S a tetejére simiítjuk a maradék krémet.
4. Citrom gerezdekkel, s levelekkel diszíthetjük. Egy éjszakára a hütőbe tesszük. (Nekünk pár óra is elég volt, hogy megpuhuljon a piskóta)
Az első alkalommal mini hot dog-okat késztettünk:
Recept
1 csomag leveles tészta
1 nagy csomag virsli
1 tojás
mustár
bors
olaj
1. Vágjuk fel a virsliket (félbe, harmadba, attól függően, hogy mekkora falatkákat szeretnénl). A sütőt előmelegítjük.
2. A felengedett leveles tésztát belisztezett deszkán kinyújtjuk. Olyan szélességű téglalapokra vájuk, mint a virslit.
3. A méretre vágott téglalapokat megkenjük a megborsozott mustárral, amihez egy kis olajat adunk. Beleteszünk egy-egy adag virslit, s óvatosan feltekerjük.
4. Felvert tojással megkenjük a falatkák tetejét, hogy szép színük legyen.
5. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe téve megsütjük.